ADEM WERK

ADEM is je BEGIN en je EIND

IEDEREEN ADEMT

dus zo speciaal is het niet”, zei iemand ooit tegen mij. En dat klinkt best logisch en in zekere zin is het ook waar natuurlijk. We kunnen niet niet ademen. Probeer het maar eens. Je lichaam neemt het vanzelf over van je mind. Je hebt eigenlijk niets te willen als het op ademen aankomt. Het leven bepaald.

JE LICHAAM WERKT VOOR JE

ook zonder dat je je daar bewust van bent. En dat deed het al vanaf het moment dat je in je moeders baarmoeder vorm begon te krijgen. En van die eerste ervaringen weten we meestal helemaal niets meer al zijn ze wel van invloed. En al die tijd stroomt je levensenergie gewoon door je cellen.

VANAF HET EERSTE BEGIN

zijn er echter ook momenten in ons leven die ervoor zorgen dat die levensenergie stokt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. We voelen ons niet veilig, we schrikken, we zijn boos, we willen schreeuwen of ons verzetten tegen wat we ervaren, maar dat kan of lukt op dat moment niet.

ALS ER DAN NIEMAND IS

die we vertrouwen zodat we weer rust kunnen vinden en los kunnen laten, kan het zijn dat de energie vast blijft zitten in ons systeem. We noemen dit ook wel trauma. Onze natuurlijke reactie kon niet afgemaakt worden en de energetische inprenting van dat moment blijft als het ware met je meegaan in je leven.

DIT GEBEURT BIJ IEDEREEN

en het helpt mee in het creëren van onze persoonlijkheid en onze ego structuur. Over het algemeen leren we daar gewoon mee leven. We weten niet beter. Maar die vastgezette energie kan in de loop van ons leven ook zorgen voor allerlei fysieke en mentale problemen.

DOOR TE WERKEN

met ons lichaam, onze adem en onze stem kunnen we de natuurlijke beweging die aan die trauma’s verbonden is afmaken. We doen als het ware wat we toen niet konden doen waardoor de inprenting op kan lossen en de energie weer kan stormen en de klachten en problemen kunnen verdwijnen.

Hoe ziet een ADEM SESSIE eruit

Een ADEM SESSIE heeft grofweg vijf stappen en duurt ongeveer een tot anderhalf uur.

Waar loop je tegenaan in je leven

In een coachgesprek kijken we naar wat er op dit moment speelt in je leven en zoeken we samen naar wat de oorzaak zou kunnen zijn. Hierbij kunnen we gebruik mamen van systemisch werk, innerlijk kind werk, lichaamswerk en diverse andere manieren om helderheid te verkrijgen.

Waar ervaar je dat in je lijf

Vastgezette en verstrakte energie heeft altijd een plek in je lijf waar het zich het meeste laat ervaren. Je maakt contact met deze plek en daarmee activeren we de verbinding van je lijf met de energie. Daarna weet je lijf precies wat het te doen heeft in de ademsessie.

Ademen en loslaten

Je ligt op een matrasje en door middel van een diepe doorgaande ademhaling kom je in een andere bewustzijnsstaat waarbij je lichaam kan gaan loslaten. Hierbij kan je lichaam gaan schokken, er kunnen allerlei emoties opkomenen het is dan ook heel helpend om geluid te maken. Tijdens deze sessie wordt je begeleid door middel van stimulerende muziek.

Ontspanning

Als je lichaam klaar is met loslaten is er tijd om rustg bij te komen. Je lijf heeft even tijd nodig om weer op adem te komen en te verwerken wat er gebeurt is. Terwijl je lekker onder een dekentje blijft liggen is er rustgevende muziek.

Wat heb je ervaren

Als afronding van de sessie nemen we de tijd om te kijken naar hoe het op dat moment gaat, wat je ervaren hebt in de sessie en wat je nodig hebt om verder te kunnen. Dit doen me met een kopje thee erbij en wat fruit of een koekje. 

Veiligheid

Om mijn clienten maximale veiligheid te bieden in kwetsbare processen, 
werk ik als erkend ademcoach volgens de integriteitscode van The Breathwork Coach. 

Integriteitscode
AGENDABOEK een SESSIE

 

CONTACT

Mail me