TON

TON VAN WOLDE

Stembevrijder, Coach, Trainer, Docent, Acteur. Veelzijdig, ik kan energiek en extravert zijn maar ook ingetogen, rustig en stil. Vanuit de wijsheid van ‘Ik weet niks en ik kan niks’  probeer ik elke sessie, training en workshop weer opnieuw in de realiteit van het moment te stappen om te zien wat er nodig is.

Ik kan niet kiezen en niet oordelen. Goed en fout zegt mij niet zoveel. Aan alles zitten voor- en nadelen. Ik kan me alles voorstellen en overal in invoelen en zie vaak de logica van situaties in.

Ik kijk altijd naar de hele mens. Met alles wat er mag zijn en alles wat er niet mag zijn. Met alle emoties, alle gedachten, alle wensen en verlangens, alle oordelen, alle hoop, pijn, verdriet en angst. Ik kijk naar het licht in de mens, naar het talent, de passie en de liefde. 

En ik kijk naar het donker, naar het onvermogen, de afkeer en de angst. Want in de schaduw vinden we waar we onszelf tegenwerken, inhouden en klein maken. Als we onze donkerste kanten durven aanschouwen kan de zon opkomen. Dan kun je in je licht gaan staan en een heel mens zijn. 

En bij het proces van heel worden, van heling, ben ik heel graag aanwezig. Want daar sta ik in mijn licht, daar gaat mijn energie stromen, daar ligt mijn talent, daar heb ik te geven.

En te ontvangen want in het heel worden van de ander word ik zelf heel.

meer dan 25 jaar werken met lijf en stem 

Na jaren succesvol als acteur en theatermaker gewerkt te hebben heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar ben ik mij steeds meer gaan richten op persoonlijke ontwikkeling, coaching en trainen. 

Door mijn eigen ervaring met Burn-out en Depressie en de zoektocht die daaruit voortkwam ontstond een sterke behoefte om met zingevende zaken bezig te zijn in mijn leven. Niet alleen had ik een grote honger naar bewustworden, groeien, wijsheid en ontwikkeling, ik wilde ook graag een bijdrage leveren aan het gelukkiger maken van de mensheid. Dat leek me de enige weg om in deze veranderende wereld vredig samen te kunnen leven. 

MAKING PEOPLE HAPPIER

In 2010 begon ik LACHCOMPANY en sindsdien bestaat een groot deel van mijn leven uit het werken met mensen vanuit het lijf. Het bewust maken van wat er gevoeld, gedacht en ervaren wordt in dat instrument dat we hebben. En daar gebruik ik stilte, ontspanning en meditatie voor maar ook veel beweging, inspanning en stem. Ik bied mensen ruimte, aandacht en vertrouwen om bij zichzelf te komen.

In 2013 begon ik aan een train de trainer opleiding bij de Academie voor Innovatief Trainen en dat heeft heel veel voor mij in werking gezet. Naast een enorme verdieping in mijn bewustzijn heb ik ook veel meer inzicht gekregen in de verschillende energieën vanwaaruit mensen aanwezig zijn in het leven en in de vaste patronen waar mensen in gevangen kunnen zitten. Het werken vanuit kleurprofilering, Enneagram en Systemische opstellingen heeft een levensveranderende werking gehad op mij. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen functioneren en een stevige plek gegeven om vanuit te leven en te werken. 

Bij de Academie voor Innovatief trainen deed ik vervolgens ook nog de Masterclass Creatief Denken, de Opleiding Systemisch Werk en diverse transformatie reizen die me nog veel meer verdieping en basis gegeven hebben om het werk te kunnen doen waar ik nu mee bezig ben.

Sinds enige jaren ben ik in de gelukkige omstandigheid om zelf ook in diverse rollen voor de Academie voor Innovatief Trainen werkzaam te mogen zijn. Het is een unieke plek waar transformatie van de bestaande naar een nieuwe wereld echt vorm krijgt en waar mensen een werkelijk levensveranderende ervaring aangeboden krijgen

Ik voel weer dat ik leef!

In 2019 heb ik de opleiding tot Stembevrijder van Jan Kortie afgerond en daarin kwam alles wat ik in mijn leven gedaan heb bij elkaar. Ik ervaar de ontzettende kracht en levensvreugde die ik in me heb als ik met mijn stem en de energie van zang en muziek mag werken. Ik merk hoeveel ervaring ik in die meer dan 25 jaar theater, zang, coaching, training, stem en lijfwerk opgedaan heb en hoezeer ik kan vertrouwen op en gebruik maken van mijn eigen instrument. 

In mijn werk stem ik mij af op de mensen waar ik mee werk en gebruik dan alles wat ik zie, hoor, voel en ervaar om mensen bij zichzelf te brengen en ik hoor terug dat ik daarmee voor mijn clienten veel bijdraag in het inzicht geven, loslaten, rust vinden en laten stromen van hun levensenergie. Of zoals iemand laatst tegen mij zei: “Ik voel weer dat ik leef!”  En dat ik daar dan een beetje aan bij heb kunnen dragen maakt mij een ontzettend dankbaar mens.

Opleidingen

Ik vind het heerlijk om zelf ook altijd weer als leerling aanwezig te blijven in het leven. 

The Breathwork Coach

The Wounded Healer

Jaaropleiding tot ademcoach
Lars Faber

2022

Academie voor Stembevrijding

Jan Kortie

Opleiding tot stembevrijder

2017 – 2019

Academie voor Innovatief Trainen

Opleiding Systemisch Werk 2019

Transformatiereis India 2017

Transformatiereis Woestijn Marokko 2016

Masterclass Creatief Denken 2015

Jaaropleiding Trainer 2014

Stembalans

Borg Diem Groeneveld

Adem, Stem en Boventonen

2009

The Coaches Training Institute

Co-Active Coachen

2008

CIVAS

Counseling

2007

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Theaterschool

1990 – 1995

Contact