TON

TON VAN WOLDE

Ik ben coach, trainer, stembevrijder, systemisch werker, ademcoach, acteur én Thuisbrenger

Want het gaat bij alles wat ik doe steeds weer over hetzelfde: Mensen thuisbrengen bij wie ze in essentie zijn.

Ik ben volledig aanwezig voor wat er bewust of onbewust in jou om aandacht vraagt en zoek dan de simpelste en meest directe manier om je in contact te brengen met je hart, je ziel en de stroom van je leven.

WAT IK DOE

Ik help mensen ruimte te vinden in zichzelf om blokkades te ontdekken en op te lossen.

Een blokkade is energie wat zich om wat voor reden dan ook heeft vastgezet in je lichaam. Het is als het ware een onafgemaakte beweging.

Dit kan zorgen voor zowel fysieke als mentale klachten  waarvan je zelf vaak niet eens precies weet waar het vandaan komt.

Door in contact met je lichaam de oorspronkelijke beweging op te zoeken en daarna af te maken kan de blokkade opgeheven worden waardoor energie weer vrij kan gaan stromen en klachten kunnen oplossen.

Stembevrijding is hiervoor uitermate geschikt en zorgt daarnaast voor rust, ontspanning en nieuwe energie in je leven.

meer dan 25 jaar werken met lijf en stem 

Na jaren succesvol als acteur, zanger en theatermaker gewerkt te hebben heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en daar ben ik mij steeds meer gaan richten op persoonlijke ontwikkeling, coaching en trainen.

Door mijn eigen ervaring met Burn-out en Depressie en de zoektocht die daaruit voortkwam ontstond een sterke behoefte om met zingevende zaken bezig te zijn in mijn leven. Niet alleen had ik een grote honger naar bewustworden, groeien, wijsheid en ontwikkeling, ik wilde ook graag een bijdrage leveren aan het gelukkiger maken van de mensheid. Dat leek me de enige weg om in deze veranderende wereld vredig samen te kunnen leven.

COACHING

In 2010 begon ik LACHCOMPANY en sindsdien bestaat een groot deel van mijn leven uit het werken met mensen vanuit het lijf. Het bewust maken van wat er gevoeld, gedacht en ervaren wordt in dat instrument dat we hebben. En daar gebruik ik stilte, ontspanning en meditatie voor maar ook veel beweging, inspanning en stem. Ik bied mensen ruimte, aandacht en vertrouwen om bij zichzelf te komen.

In 2013 begon ik aan een train de trainer opleiding bij de Academie voor Innovatief Trainen en dat heeft heel veel voor mij in werking gezet. Naast een enorme verdieping in mijn bewustzijn heb ik ook veel meer inzicht gekregen in de verschillende energieën vanwaaruit mensen aanwezig zijn in het leven en in de vaste patronen waar mensen in gevangen kunnen zitten. Het werken vanuit kleurprofilering, Enneagram en Systemische opstellingen heeft een levensveranderende werking gehad op mij. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen functioneren en een stevige plek gegeven om vanuit te leven en te werken.

SYSTEMISCH

Bij de Academie voor Innovatief trainen deed ik vervolgens ook nog de Masterclass Creatief Denken, de Opleiding Systemisch Werk en diverse transformatie reizen die me nog veel meer verdieping en basis gegeven hebben om het werk te kunnen doen waar ik nu mee bezig ben.

Van 2015 tot begin 2022 ben ik ook als docent, trainer, acteur en in diverse andere rollen voor de Academie voor Innovatief Trainen werkzaam geweest. Het is een unieke plek waar transformatie van de bestaande naar een nieuwe wereld echt vorm krijgt en waar mensen een werkelijk levensveranderende ervaring aangeboden krijgen

STEMBEVRIJDING

In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding tot Stembevrijder bij de Academie voor Stembevrijding. Dit was weer een volgende verdieping in het bewust leren werken met lijf en stem. Ik kon daar zelf ook helemaal ervaren dat er steeds maar weer gebieden zijn waar in verzacht, vertraagd, verstild en los gelaten kan worden. 

Vanaf eind 2022 geef ik voor het Centrum voor Stembevrijding workshops voor mannen. 

ADEM

Tevens heb ik in 2022 de Ademcoach opleiding ‘The Wounded Healer’ gevolgd bij The Breathwork Coach. Een gewedige opleiding onder leiding van Lars Faber waar ik  weer een heleboel methoden en tools heb mogen leren die niet alleen voor mijn eigen ontwikkeling maar ook in mijn werk met anderen van enorme waarde zijn.

Ik vind het heerlijk
om zelf ook altijd weer als 
leerling aanwezig te blijven in het leven

Non-duale Coaching en Therapie Opleiding

Art of Life

2023

The Breathwork Coach

The Wounded Healer

Jaaropleiding tot ademcoach
Lars Faber

2022

Academie voor Stembevrijding

Jan Kortie

Opleiding tot stembevrijder

2017 – 2019

Academie voor Innovatief Trainen

Opleiding Systemisch Werk 2019

Transformatiereis India 2017

Transformatiereis Woestijn Marokko 2016

Masterclass Creatief Denken 2015

Jaaropleiding Trainer 2014

Stembalans

Borg Diem Groeneveld

Adem, Stem en Boventonen

2009

The Coaches Training Institute

Co-Active Coachen

2008

CIVAS

Counseling

2007

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Theaterschool

1990 – 1995

AGENDABOEK een SESSIE

 

CONTACT

Mail me