SPIRICO

Meer dan Praten

SpiriCo is Life Coaching met een spirituele en licht vrolijke inslag gericht op het verhelderen en verdiepen van wie je bent en wat je te doen hebt in dit leven. 

Spiritualiteit gaat over in contact zijn met jezelf en je lichaam waar al je ervaring in opgeslagen zijn. Door helemaal in dit moment aanwezig te zijn en de wijsheid van je lijf aan te spreken kan levensenergie zichtbaar worden en blokkades en trauma’s verwerkt en opgeheven.

Om inzicht te krijgen in jezelf en de struikelblokken van je leven maakt SpiriCo gebruik van allerlei mogelijkheden die tussen hemel en aarde aanwezig zijn. Intuïtie, Innerlijk Kind Werk, systemische opstellingen, vernieuwende vormen van coaching, verdiepende meditaties, openende visualisaties, ademwerk, stembevrijding en nog veel meer. Het kan allemaal als hulp worden gebruikt.

Als je wilt blijven ontwikkelen is het belangrijk om niet weg te lopen voor de moeilijkheden in je leven, maar deze lastige stukken juist aan te kijken en te doorvoelen. Daarbij kan je relativeringsvermogen enorm helpend zijn. Als je leert om jezelf en je gedoe niet al te serieus te nemen en je ondanks pijn, verdriet en donkerte nog een beetje om jezelf kunt lachen dan is dat vaal al de helft van de oplossing. 

SpiriCo is dus een manier om met een ruime open blik en hulp van het onbenoembare naar je levensvragen en problemen kijken.

Maak jezelf verantwoordelijk

Voor mij gaat het leven over verantwoordelijkheid nemen voor wie je bent. Weet wie je bent, wat kan je goed en wat kost telkens weer moeite. Waar je hart sneller van gaat kloppen en waar gaat je angst, je schaamte en boosheid over gaat. Weet wie je bent en durf daar volledig in te gaan staan. Dit ben ik!

INZICHT

(Her)ontdekken wie je van nature bent, wat je nodig hebt en wat je als vanzelf te geven hebt.

VERANDERING

Waar loop je nu tegenaan, waarom is dat zo en wat zijn stappen die je kunt nemen om verder te kunnen.

AANDACHT

Door aandachtig aanwezig te zijn bij wat je doet, denkt, voelt en ervaart ga je stap voor stap van overleven naar voluit leven. Een leven wat moeiteloos stroomt en energie oplevert in plaats van kost.

Hoe ik het leven zie

Ik heb een bepaalde kijk op het leven en die breng ik natuurlijk mee in mijn werk. Ik noem dat mijn uitgangspunten. Een soort grondregels die ik steeds weer voor ogen hou en als lijdraad gebruik. 

Hieronder zet ik een aantal op een rijtje. Dat geeft je een idee van hoe ik het leven zie en hoe ik ook naar jouw leven kijk als ik met je werk. Het zijn geen dogma’s. Ik sta open voor iedereen die het anders ziet. 

UITGANGSPUNTEN

Alles is de bedoeling

Als we denken dat iets of iemand anders zou moeten zijn dan het is, dan accepteren we de realiteit niet. Als het anders zou moeten zijn dan was het wel anders geweest. 

Toch voelen we vaak weerstand bij de realiteit. Die weerstand is een uiting van vastzitten in oordelen, denkbeelden, verwachtingen, verlangens en daarmee is alle weerstand die we ervaren ook gelijk een cadeau om inzicht te krijgen, te groeien, te ontwikkelen.

Alles is helpend

Alles wat zich aandient in mijn leven er is om mij te helpen, te ondersteunen, te wijzen, te duwen of te dwingen in de richting van helemaal aanwezig zijn in mijn lichaam zodat mijn levensenergie moeiteloos kan stromen.

Ik probeer dan ook steeds weer alles wat op mijn pad komt in liefde en dankbaarheid te ontvangen.

Alles is een keuze

Wat er op mijn pad komt heb ik niet zelf in de hand. Ik kan wel kiezen hoe er mee om te gaan. 

Alles wat ik ervaar vind plaats in mij. En dat is dan ook de enige plek waar ik invloed kan hebben op verandering. Ik kan een ander nooit veranderen. 

Alles zoekt balans 

Er zijn twee kanten aan elke medaille. Het een kan niet zonder het ander. Zonder donker geen licht.

Als ik meer liefde, warmte, geluk of schoonheid verlang, moet ik bereid zijn om de haat, kou, tegenspoed en lelijkheid in mijn leven met evenveel liefdevolle aandacht aan te kijken en te onderzoeken.

Ik wil meer uit mijn leven halen

1

NU

Ben ik niet tevreden met hoe mijn leven verloopt.

2

NU

Neem ik het besluit om daar iets aan te gaan doen.

3

NU

Zoek ik hulp om te transformeren van overleven naar voluit leven.

AGENDABOEK een SESSIE

 

CONTACT

Mail me